"dagAls er iets is wat Valentijnsdag schreeuwt is het wel een huwelijksaanzoek. Iedereen die de liefde al gevonden heeft of iedere winkelier beschouwt het als een poging om meer omzet te maken. Voor eenieder die ook maar iets in romantiek ziet is het een hele andere dag. Eindelijk kun je je geheime liefde de waarheid vertellen. Nu is het tijd om je partner eens extra te verrassen.

Afgelopen jaar heb ik dat ook gedaan. Na een aantal weken voorbereiding en binnenpret, en niet te vergeten zenuwen was het hoge woord er eindelijk uit.  Midden op de dansvloer heb ik haar gevraagd. Ik ben zelfs op mijn knieën gegaan. Sjonge, spannend, dat wel.

Een paar weken voor het Valentijnsbal bij ons in de dansschool kondigde de dansleraar aan dat je je Valentijn kon verrassen met een gedicht. Dit werd dan voorgelezen door de dansleraar, natuurlijk met een “Candlelight” stem. Dit was voor mij de uitgelezen kans om haar te vragen. Na negen maanden een “setje” te zijn vond ik het wel tijd worden. Ik wist gewoon dat het goed zat.

Ik had haar de weken daarvoor al voorzichtig gepolst wat ze van het idee zou vinden. Een “nee” had ik niet aan gekund denk ik. Gelukkig zei ze “als je me nu zou vragen zou ik geen nee zeggen. Het voelt gewoon goed.”

Toch had ik moeite om een gedicht te maken. Alles wat ik kon bedenken klonk afgezaagd en vergezocht. Toen eindelijk de druk op de ketel kwam, dat wil zeggen, tussen de dansles en het Valentijnsbal dezelfde avond, rolde het gedicht uit mijn pen. De zinnen, de ene nog mooier dan de andere, vloeiden als vanzelf op het papier. Ik kreeg helemaal kriebels in mijn buik. Over een paar uur was het dan zover, dan zouden we eindelijk officieel verloofd zijn.

De dansleraar wist van mijn plan af. Ik had hem in de week daarvoor verteld dat ik haar zou gaan vragen op het Valentijnsbal. Hij bewaarde mijn gedicht heel mooi voor halverwege de avond. Toen hij de zinnen had uitgesproken volgde mijn vraag: “Lieve schat, wil je met me trouwen?”

Wat een fantastisch gevoel was dat toen ze volmondig ja zei. De wereld leek wel te draaien en te glinsteren. Zoals een aanstaand bruidspaar betaamd mochten wij alvast wennen aan de aandacht die we op onze trouwdag zouden krijgen: In een kring staan en alle lof, liefde en aandacht krijgen van de aanwezige gasten.

""Getrouwd

De bruiloft was een groot succes. Het weer was fantastisch, de hele tijd droog. Pas nadat het feest was afgelopen begon het een klein beetje te regenen. Onze trouwerij is al weer vijf jaar geleden. We vieren vandaag alweer ons ‘houten jubileum’.

Ik kan eerlijk zeggen dat ik nog  geen dag spijt gehad. Op naar de volgende vijf, en hopelijk nog veel meer.