Het klinkt overdreven, maar ik vind het lekker om WiFi in de tuin te hebben. Ik kan heerlijk van de zon genieten en tegelijkertijd een artikel te schrijven of mijn mail beantwoorden.

De eerste keer dat we op ons nieuwe terras konden zitten viel het bereik van WiFi enigszins tegen.

Helemaal achter in onze tuin hebben we nog een terras. Dit terras ligt het grootste deel van de avond in de zon. Lekker dus, om daar ‘s avonds te zitten met een drankje en de laptop.

""

""Helaas had ik nagenoeg geen bereik. Zowel op de laptop als de iPad kreeg ik geen verbinding met internet. Tja, en een boek lezen in de tuin verveelt me al redelijk snel. Er moest dus rap een oplossing komen.

Access Point voor buiten

Om dit probleem op te lossen hebben we nu een internet access point, speciaal voor buiten.

""

Het mooie van het merk waarvoor ik gekozen heb, Ubiqitui, is dat het geen consumer product is. Het is een professioneel merk. Dit houdt wel in dat je op een computer software moet installeren om de access points te beheren, maar het grote voordeel is dat de kwaliteit, snelheid, stabiliteit en beheerbaarheid een stuk groter zijn dan bij een consumerproduct.

De Unifi Mesh maakt het mogelijk om snel je internetbereik uit te breiden, doordat je niet alleen de access point via een vaste netwerkaansluiting kunt gebruiken, maar ook draadloos. In het laatste geval maakt de Mesh verbinding met een ander access point via een aparte verbinding en zend dit signaal opnieuw uit. Hierdoor heb je altijd een access point dichtbij.

""De access point hangt nu tijdelijk aan het huis, maar zodra er een hok(je) staat bij het terras wordt hij verplaatst. Hier is al rekening mee gehouden: Er ligt een mantelbuis van het terras naar de woning, zodra hier een netwerkkabel doorheen getrokken kan worden.

De snelheid is er nu al op vooruit gegaan. Hiermee kan ik wel lekker in de tuin zitten te werken of een filmpje kijken.""