Wat eten we vandaag? Kip Madras

""Vandaag eten we Kip Madras.
Heerlijk, Kip Madras. Klaar in 20-30 minuten.

Ingrediënten

  • 12 stukken kip (poten, vleugels, billen)
  • 50 gram roomboter (of olie);
  • 3 eetlepels zonnebloemolie;
  • 1 paprika;
  • 1 grote ui;
  • 2-3 ontvelde tomaten;
  • 1-2 eetlepels currypasta (bij voorkeur Madras);
  • 200 ml yoghurt;
  • 1 appel;
  • water;
  • peper, zout;
  • Basmatirijst.

Bereidingswijze {.h3}

Braad in een an de kip rondom bruin in roomboter en laat deze gaar worden (Ongeveer 20 minuten).
Snijd in de tussentijd de paprika, de ontvelde tomaat, de ui en eventueel de gember en de knoflook in kleine stukken en roerbak dit in een wok op hoog vuur 5 minuten in de zonnebloemolie. Voeg dan de currypasta toe en roerbak nog een paar minuten. Blus af met wat water.

Kook ondertussen de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.

Voeg, tot slot 200 ml yoghurt, de appel en de stukken kip (met jus) aan de groenten toe. Voeg, als de saus te dik is, nog een beetje water toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper (let op de currypasta kan al pittig genoeg zijn). Laat het geheel nog heel even doorkoken.

Alternatief

Geen zin in ingewikkeld doen? Of heb je niet alle ingrediënten? Neem lekker Kip Madras van Knorr. Of dat nou authentiek Indiaas is? Dat laat ik aan anderen over.

Geef een antwoord

Previous post Grootegast, waar ligt dat eigenlijk?
Next post Waar haal ik mijn royalty free images vandaan?