""Nou, het is eindelijk zover: Morgen gaan we een grote opruiming houden.

Terwijl ons huis gebouwd werd en we in de stacaravan woonden, hadden we onze spullen opgeslagen bij beide moeders. Nu we bijna een jaar in onze woning wonen wordt het wel eens tijd om rigoreus door onze spullen te gaan om te kijken wat we nu echt willen houden. We hebben tenslotte heel veel spullen de afgelopen twee jaar amper gebruikt.

Om ervoor te zorgen dat we direct de spullen die we houden netjes kunnen opruimen ben ik van plan op de zolder wat handige dingetjes te maken.

Waar gaan we al die dozen plaatsen?

Ik heb al een kast gemaakt voor de zolder. Hier passen ongeveer vier verhuisdozen in (ja, ik ga er vanuit dat er verhuisdozen mee zullen verhuizen, zonder dat we hier afscheid van kunnen nemen).

""

Zoals je kunt zien is het een schuin plafond, waardoor we achter de kast veel loze ruimte hebben. In die ruimte lopen ook buizen, zodat we de spullen niet helemaal naar achteren kunnen plaatsen. Om dit op te lossen heb ik een soort vloertje boven de buizen gemaakt, waardoor we die ruimte wel kunnen gebruiken. Voor de rest van de zolder ben ik datzelfde van plan.

""

Hiervoor heb ik vandaag al het nodige hout gezaagd en gelijmd. Zodra alles op de zolder ligt zal ik daar zeker ook een foto van plaatsen, evenals een tekening van het vloertje, inclusief de maten.