Vandaag op onze Video Friday hebben we een filmpje van Tweakers-oprichter Femme Taken over hoe hij zijn monumentale boerderij heeft geautomatiseerd. Onderstaande quote komt van Tweakers:

Wat hebben een historische boerderij en technologie met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht vrij weinig, maar laat het aan Tweakers-oprichter Femme Taken over om de uitzondering op de regel te zijn. In 2007 kocht hij een monumentaal pand in de Achterhoek, dat over een periode van vijf jaar compleet op de schop ging. De plek waar vroeger de koeien stonden, transformeerde tot woonkamer vol sensoren en de ruimte boven de oorspronkelijke bedstedes doet nu dienst als technisch hart.

Geïnspireerd door clubs en restaurants ging Femme ook druk in de weer met slimme verlichting. Veel van zijn andere werk is moeilijker met het oog waar te nemen, omdat het systeem grotendeels onzichtbaar zijn werk doet. Zaken als vloerverwarming, verlichting en tuinberegening zijn zelfregulerend, dankzij een ontelbaar aantal regels zelfgeschreven code.

bron: Tweakers.net