Vind je verjaardagen ook zo gezellig? Lekker bijkletsen met iedereen.

Sommige verjaardagen vliegen voorbij. Net op het moment dat het gezellig begint te worden vertrekt iedereen weer. Andere verjaardagen lijken maar niet voorbij te gaan.

Voor een aantal mensen geldt dat de verjaardag redelijk traditioneel verloopt. Klokslag acht uur staat iedereen bij de deur. Koffie, gebakje, dingdong, daar gaat de bel weer. Dezelfde mensen zijn altijd iets later en verwachten dan dat ze ook nog een kopje koffie en gebakje krijgen. Zo eentje ben ik er zelf ook.

Na het gebak gaan we over op de frisdrank met een hapje en vervolgens kan iedereen toetasten. De schaal met hapjes gaat nog eens rond. Het zoveelste biertje of wijntje wordt geopend. En tegen een uur of elf, half twaalf staat de eerste op, waarna ongeveer iedereen vertrekt. Er zijn altijd een paar laatblijvers die of de volgende ochtend er niet vroeg uit hoeven, of het op de koop toe nemen. Je bent zelf de hele avond bezig, geen momentje voor jezelf.

Ik had mijn verjaardag al een aantal jaar niet meer gevierd met vrienden en familie. Ook vorig jaar niet. Ik had tegen Tineke al een paar keer gezegd dat ik het liefste een ober of butler voor mijn verjaardag zou inhuren, zodat ook ik van mijn verjaardag kon genieten. Tineke had dit ter harte genomen en heeft me volledig verrast. Tijdens een dansavond, zo rond mijn verjaardag, had ze iedereen uitgenodigd bij de dansschool. Ik wist er niets van! Wat een leuke avond was dat.

Dit is iets wat ik zeker vaker ga doen.