Heb je ook zo’n hekel aan die grote sta-in-de-weg? Of heb je zo’n lelijk zwart vlak aan je muur hangen?

Ik heb het natuurlijk over een TV. TV’s zijn niet meer weg te denken uit een modern huis. Nieuws en entertainment komt vanuit de hele wereld binnen in je huiskamer. Je leert andere culturen kennen, of verstevigt je eigen cultuur, zonder dat je ook maar een stap buiten de deur hebt gedaan.

Een keerzijde van de TV is, behalve dat ie zorgt voor nogal wat TijdVerlies, is dat ie een groot deel van je inrichting bepaalt. Wanneer je een flatscreen-TV hebt, kun je hem aan de muur hangen, waardoor je geen lelijke kastjes eronder hoeft neer te zetten. Als de TV aan staat is het geen probleem, maar de kamer wordt er niet mooier van wanneer hij uitstaat: In plaats van een mooi schilderij heb je een zwart vlak aan de muur.

De TV als spiegel of schilderij

Gelukkig zijn er alternatieven voor dat grote, lelijke, zwarte vlak: Spiegels en schilderijen.

De [Reflex Mirror TV](http://www.reflexmirrortv.com/index.php?lang=nl) bijvoorbeeld is een televisie, maar ook een spiegel. Een duo oplossing die ruimte bespaart en, samen met een passende lijst, thuishoort in ieder interieur. Wanneer de televisie uit staat, heb je een spiegel aan de muur hangen. Als de televisie aan staat, kun je genieten van een glashelder beeld naar het schijnt (zelf nog niet uitgeprobeerd) in een hoge resolutie zonder verlies van kwaliteit. Hij kan ook gebruikt worden als fotolijst door de slideshowfunctie.

Je kunt de TV zelfs gebruiken als aquarium of open haard door de juiste filmpjes of programma’s te laten zien op de TV.

In onderstaand filmpje kun je zien hoe een spiegel TV er in het echt uitziet.

Wat nu als ik de TV helemaal niet wil zien?

Als je echt geen TV wilt zien kun je altijd nog hem helemaal verbergen, bijvoorbeeld in een meubel. Door een TV-lift te monteren in een kast kun je de TV pas zichtbaar maken zodra je er gebruik van wilt maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de TV’s van Hidden
Deze TV’s verdwijnen netjes in een dressior en komen pas te voorschijn wanneer je een film wilt kijken. Wanneer je dit koppelt aan je domoticasysteem zou je de volgende situatie kunnen krijgen:

Je hebt zin om een film te kijken. Je drukt op een knop van je afstandbediening. Terwijl de gordijnen dichtgaan begint de verlichting langzaam te branden. Je TV komt langzaam omhoog uit het meubel en schakelt naar je nieuwe Apple-TV. Terwijl je een film uitzoekt begint automatisch de koffie te lopen. Heerlijk. Een avondje lekker ontspannen.