De temperatuur stijgt, de zon keer terug: Spring is in the air! Het is tijd om wat te tuinieren! Reis met ons mee in onze poging een heg te plaatsen om onze tuin af te maken. ‘t Roblespark in Grootegast wordt een stukje mooier. En natuurlijk maken we dit af met wat drone footage EN een kijkje op de wereldberoemde MOINK Balls.

Lente

Het is niet dat ik nou kriebels krijg bij de lente om direct de tuin aan te gaan pakken. Mensen die me iets langer kennen dan vandaag zullen wel weten dat ik wel van een mooie tuin hou, maar eigenlijk niet van het onderhouden. Tuinonderhoud besteed ik graag uit aan anderen of aan technologie. Toch moet je zo af en toe zelf iets doen. Het zou te gek worden om een kraan te huren en een plantmachine om een kleine heg te plaatsen.

Dus mijn vrouw en ik hebben toch zelf de stoute schoenen, of laarsen, aangetrokken. In deze video zie je hoe we druk bezig zijn met het graven en het planten van een haagbeuk, of een beukenhaag, ik haal die twee steeds door elkaar.

MOINK balls

En na gedane arbeid is het natuurlijk eten, goed eten. Als ‘hapje’ heb ik de beroemde moink balls van Noskos gemaakt. Zijn recept kun je vinden op https://www.bbq-nl.com/moink-balls/