Ik heb het al eerder gezegd, maar we gaan bijna een robotmaaier kopen. Gelukkig maar. Ik heb niet echt een hekel aan grasmaaien, maar ik kan me heel goed voorstellen dat ik er wel een hekel aan ga krijgen. 800 m2 gras dat je één a twee keer per week moet maaien gaat volgens mij snel vervelen. Dat doet het in principe nu al.

Daarom hebben we besloten dat er snel een robotmaaier komt.

robotmaaier keuze

Welke robotmaaier het gaat worden is nog wel een zoektocht geweest.  Zoals eerder gezegd moet ie aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • is geschikt zijn voor minimaal 800m2
  • moet kunnen mulchen
  • heeft antidiefstalfuncties (minimaal pincode)
  • bij voorkeur gaat ie systematisch te werk in plaats van willekeurig, zodat alles netjes gemaaid wordt
  • Hij kan overweg met meerdere zones waarin gras ligt
  • hij gaat zelf naar z’n oplaadstation als het nodig is
  • een WiFi+app zou een mooie plus zijn

Na een aantal avonden browsen, wikken en wegen zijn we uitgekomen bij Robomow. Belangrijkste reden om voor Robomow te kiezen is dat het mes uit het midden is geplaatst. Hierdoor wordt het gras gemaaid in dezelfde lijn als de wielen. De belofte is dat er weinig kantjes gemaaid hoeven te worden.

""

Na meer vergelijken, en prijzen vergelijken, hebben we een korte lijst gemaakt. De keuze viel op de RC308U, RC308Pro of de RS615Pro.

Na heel lang wikken en wegen hebben we gekozen voor de RC308Pro. Dit was niet alleen vanwege het prijsverschil tussen de RC308 en de RS615, maar ook vanwege het feit dat de RC308Pro 3 jaar garantie heeft. Ook zit er een GPS module op, waardoor het apparaat statusinformatie doorgeeft aan Robomow en er (op afstand) gekeken kan worden wat er met het apparaat aan de hand is.

De RC308U had als voordeel dat in het pakket ook 200m draad zit en draadpennen, maar dat woog wat ons betreft niet op tegen de drie jaar garantie en de mogelijkheid voor ondersteuning op afstand.

We kiezen ervoor om het apparaat door een professional te laten installeren. Ik zou er ongetwijfeld wel uitkomen, maar of hij dan werkt zoals het moet? Dat is de vraag.

Wat zei je, mulchen?

Ja, inderdaad, mulchen. Mulch is een laag organisch materiaal waar je de bodem mee bedekt. Door het rottingsproces vormt deze laag voeding voor het gras. Het gras wordt dan in kleine stukjes gesneden. Daardoor hoef je het gras niet meer op te ruimen. Dikke plus.

""