I regularly post images on Instagram. This post will contain information on the image, where it was made and why, and, if relevant, how I edited the image.

Ik hou van koffie. Het liefst lekkere koffie. Maar als dat er niet is, mag het ook wel iets zijn wat er op lijkt. Wat mij betreft is, naast smaak, je fantasie en inlevingsvermogen erg belangrijk bij eten en drinken. Dat wil niet zeggen dat ik niet kieskeurig ben in welke koffie ik vaker dan één keer drink.

Ik heb wel eens gelezen dat je er best wel verslaafd aan kunt zijn. Uiteraard had ik dat niet hoeven te lezen; dat wist ik al.

In het verleden heb ik een redelijke zoektocht gedaan naar lekkere koffie. Bij een koffiezaak heb ik verschillende soorten koffie en melanges gekocht. Vervolgens heb ik een paar dagen van iedere melange een paar koppen koffie gehad, op verschillende momenten. Hierdoor kreeg ik een idee hoe de koffie smaakte ’s ochtends en ’s middags, voor een maaltijd en na een maaltijd, enzovoort.

Uiteindelijk is het een (vind ik) heerlijke melange geworden. Konkeltje, de winkel waar ik het bestel, zegt over deze melange:

Café del Mundo

Café del Mundo is een absolute topper in ons assortiment! Een krachtige espressomelange met een uitgesproken karakter en een geweldige body. Deze melange bestaat uit koffiesoorten die afkomstig uit onder andere Guatemala, Honduras en Costa Rica. De nuances van walnoot, gember en karamel maken deze koffie zeer aantrekkelijk.
Deze koffie komt het beste tot zijn recht als espresso, cappuccino en andere op melk gebaseerde koffievarianten.

De foto

De foto is vandaag een simpele snap van de nieuwe voorraad koffie. Hij is gemaakt met een iPhone 7, zonder extra belichting. Het enige wat ik heb aangepast is de helderheid en de verzadiging.