Zondag rustdag heeft vandaag echt de naam eer aan gedaan. We hadden eindelijk een dag met rust. Zoals je hebt kunnen lezen hier en hier hebben Tineke en ik de afgelopen dagen nogal wat dozen door de handen gehad. We hebben eindelijk de meeste spullen verhuisd van mijn moeder naar Grootegast.

Ondanks dat we in Kornhorn al de nodige dozen hadden uitgezocht, hebben we veel over gehouden.

De hal heeft een tijdje vol gestaan met dozen. Je wordt namelijk best moe van trap-op-trap-af in het ene huis en dan vervolgens hetzelfde nog eens een keer in het andere huis.

""Toch hadden we niet veel zin om de zondag in te gaan met een volle hal. Iedere keer als je dan door de hal loopt, lacht het werk je weer tegemoet. Dus toch maar even doorbijten en de spullen in ieder geval naar een slaapkamer brengen waar ze uit het zicht staan. We hebben zelfs nog dozen naar zolder gebracht, waar ze nu op de zelf gemaakte vloertjes staan.

""

Ondanks dat we allebei ontzettend moe waren, hebben we deze klus toch maar mooi weer geklaard. Moe, maar voldaan, zeggen ze dan.

Alweer grasmaaien

Zelfs toen was het nog niet klaar. Donderdag, vrijdag en zaterdag had het met enige regelmaat geregend. Weinig tijd dus om gras te maaien. Aangezien er toch nog wel wat onkruid tussen het gras groeide, was het wel verstandig om te maaien. Het maaien is wel op de turbostand gebeurd: We hadden ‘s avonds nog een BBQ.

""

Uiteindelijk ziet het er wel weer verzorgd uit, van afstand dan. Door de turbostand is het gras niet op alle plekken even lang geworden. Je ziet nu precies de figuurtjes in het gras die ik gelopen heb. Ik denk dat langzamer lopen toch beter is voor het gras.

Met al dat werk dat in het grasmaaien zit, kan ik me niet voorstellen dat het nog lang duurt totdat we een robotmaaier hebben.