Ik heb er een hele tijd tegen aan gehikt: Ga ik nu wel of ga ik nu niet een 360 graden camera kopen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: Hij moet er toch maar komen: De Insta360 One X2.

Ondertussen heb ik al wat filmpjes gemaakt bij het hardlopen en tijdens een autoritje. Beide heb ik teruggekeken in virtual reality. Ik moet zeggen: Dat geeft het wel een hele nieuwe dimensie.

Andere ‘gadgets’ in de toolbox

Mijn eerste ervaring is prima. Het apparaatje is lekker makkelijk te gebruiken, de ‘invisible selfiestick’ wordt netjes weggewerkt. Uiteraard zijn er ook wel wat nadelen. Richting de randen van de ‘bol’ wordt de kwaliteit wel iets minder. Dat kan ook haast niet anders, aangezien de pixels in je foto daar ‘opgerekt’ worden om er weer een 2D-achtige foto van te maken.

Eerste ervaring met de Insta360 One X2

Ondertussen heb ik al het nodige verzameld voor mijn visuele hobby’s:

  • Een Canon 90D camera
  • Een DJI Mavic Air 2 drone
  • DJI Osmo Action cam
  • Filters, lenzen, waaronder een Canon EF 100-400
  • Allerlei tripods en monopods
  • Een DJI RSC2 gimbal
  • Een DJI Osmo Mobile gimbal

En daar is dan nu dus de Insta360 One X2 bijgekomen.

Misschien plaats ik in de toekomst een uitgebreidere review van de Insta360 One X2. Eerst nog even lekker spelen met de camera.

Heb je al die gadgets nodig?

“Maar AJ, maar je hier nou ook betere foto’s en filmpjes mee?” Nou, hmm, gewetensvraag.. Ik ben het niveau van hobby’prutser’ nog lang niet ontgroeit. Als ik om me heen kijk zie ik dat mensen dingen produceren met een meest simpele camera waar ik met een licht jaloezie naar kijk. Dus nee, ik denk niet het hebben van al die gadgets mij een betere fotograaf maakt, zeker niet.

Je zou je kunnen afvragen of al die aankopen het waard zijn, maar daar gaat het wat mij betreft niet om.

Toch ben ik blij met mijn nieuwe Insta360 One X2. Ik heb eindelijk de mogelijkheid om 360 graden foto’s en video’s te maken en deze in virtual reality terug te kijken.

Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Bekijk alle readties
Jaap Willem Tettero
Jaap Willem Tettero
4 maand geleden

volgende foto van je 360 verwacht ik wel dat je op z`n minst een beetje lacht.

Jaap Willem Tettero
Jaap Willem Tettero
4 maand geleden
Antwoord naar  A.J.

Zoals jij? euh onschuldige omstanders? 😀

Naar de inhoud springen