""
Nou, dat ging niet helemaal zoals gepland. De deadline voor dag 2 is alweer verstreken, erger nog, zelfs dag 3 is al geweest. Heb ik me eindelijk voorgenomen om dagelijks te gaan bloggen, blijft het alweer twee dagen stil. Dat was niet helemaal de bedoeling.

Het is niet zo dat ik niet weet waarover ik zou moeten bloggen, ik heb genoeg onderwerpen. Maar op één of ander manier waren er andere dingen belangrijker, of in ieder geval, kregen meer prioriteit.

Welke excuses heb ik?

Nou, eigenlijk niet zoveel. Ik was alleen maar aan het grasmaaien. Nu hebben we ook wel een grote lap grond, dus was er wel eventjes mee bezig.

Aan de andere kant: ik heb gezegd dat ik iedere dag een blog ga doen, dus dan moet ik dat ook doen.  Misschien had ik me beter moeten voorbereiden, voordat ik zo’n enthousiaste actie begon.

Acties

Om te zorgen dat er iedere dag een blog komt, ga ik doen wat ik altijd aanraad: Ik ga een content calendar maken.

In een content calendar zet je op welke dagen je een uiting doet, in mijn geval een blog. Mijn idee is dat ik een lijst met ideeën maak die ik dan vervolgens kan plannen op de verschillende dagen. Door dit te doen met een plugin in WordPress kan ik direct teksten in het idee plaatsen, die dan later worden omgezet in het daadwerkelijke artikel.

Daarnaast heb ik me voorgenomen om de artikelen die ik mis in ieder geval in te halen op een andere dag. Netto betekent dit dat ik iedere week zeven artikelen heb, ook al heb ik een dag eentje gemist.

Kwaliteit van blogs

Je vraagt je misschien af wat de kwaliteit wordt van blogs, zeker als je er een keer eentje mist. Tja, daar ben ik eigenlijk zelf ook wel benieuwd naar. Duidelijk is wel dat de blogs verhalend zijn geschreven. Het worden misschien geen technische hoogstandjes qua taalgebruik, maar ik hoop wel dat ze lekker lezen en dat je er zelfs af en toe om kunt lachen.