""Ik ben een tijdje geleden begonnen met houtbewerken. Ik moet zeggen dat ik dat best wel leuk vind. Sommige dingen zijn niet echt hoogstaand, maar het is iets anders dan de hele dag alleen maar bezig zijn met je hoofd.

Ondertussen heb ik al de nodige dingetjes gedaan en gemaakt.

  • Ik heb een stukje afgetimmerd rondom onze warmtepomp
  • Voor de zolder heb ik een vloertje gemaakt over de buizen van de luchtcirculatie
  • Ik heb een ‘PrintStation‘ gemaakt, met ruimte voor de printer en twee Ikea bakken
  • Ook heb ik ondertussen een BBQ tafel gemaakt
  • Hout moet plaats hebben, dus heb ik ondertussen ook een soort van houtsteun/houtkast gemaakt

Steampunk keyboard

Eigenlijk is het allemaal begonnen met het idee om een steampunk toetsenbord te maken. Een wát zeg je? Een steampunk toetsenbord.

""Om met de woorden van Steampunk Shop te spreken:

Steampunk is een fantasystroming die het Victoriaanse tijdperk combineert met Science Fiction (b.v. Jules Verne) en het Stoomkracht tijdperk (19e eeuw). In de verhalen worden futuristische uitvindingen en machines uitgevonden en gebruiken mensen mechanise onderdelen in kleding en gebruiksvoorwerpen.

Het leek me ontzettend leuk om in die stijl een toetsenbord te maken. Helaas, of gelukkig, is het toetsenbord nog niet af. Het donortoetsenbord ligt nog te wachten op verschillende onderdelen, voordat hij weer dienst kan doen. Want voor je zoiets moois gaat maken heb je natuurlijk hout nodig. En als je hout gaat bewerken, heb je natuurlijk een boormachine nodig, het liefst een kolomboormachine, om zo altijd recht te boren. Ook kun je niet zonder een goede decoupeerzaag, etc. En voor je het weet heb je aardig wat gereedschap bij elkaar verzameld.

Ik was direct verkocht toen ik de geur van vers gezaagd hout rook (tenminste, dat denk ik nu). Ik geloof dat er ondertussen al voor redelijk wat euro’s hout naar binnen is gebracht. Toch heeft het al geld bespaard. We wilden betimmering rond de warmtepomp hebben. Wanneer we dat hadden laten doen waren we zeker meer kwijt geweest.

Al met al denk ik niet dat ik de zaag kan laten liggen.