""Zoals je eerder kon lezen ben ik de eerste avond dat ik zou bloggen alleen maar aan het gras maaien geweest. Aangezien we nog geen maairobot hebben, en het gras de eerste keren met de ‘gewone’ grasmaaier gemaaid moet worden, kost het best wel wat tijd.

""Ondertussen heb ik het twee keer gemaaid: De eerste keer niet al te kort, dat schijnt niet te mogen. Advies was om het pas te maaien als het een lengte had van zo’n 10cm en dan niet korter te maaien dan 4 a 5 cm.

We werden wel wat angstig van al dat onkruid tussen het gras. Het meeste groen kwam van het onkruid. Na nu twee keer gemaaid te hebben begint het al meer op gras te lijken en lijkt het onkruid het onderspit te gaan delven.

Robotmaaiers

Toen de hele tuin nog een grote bouwput was hadden we het al over grasmaaiers gehad. We vermoedden toen al dat iedere week één of twee keer grasmaaien snel zou gaan vervelen. Op dat moment hebben we al besloten dat er een robotmaaier zou komen.

Fast-forward naar afgelopen week. Na de eerste keer maaien met de motormaaier (gelukkig wel) ben ik onderzoek gaan doen naar motormaaiers.  Ik kan me nu heel goed voorstellen dat iedere week twee keer grasmaaien heel snel irritant gaat worden.

Aangezien er nogal verschil zit in de soorten en merken robotmaaiers hebben we een lijstje opgesteld waar de aan te schaffen robotmaaier aan moet voldoen:

  • moet geschikt zijn voor minimaal 800 m2
  • moet over antidiefstalfuncties beschikken (minimaal pincode)
  • bij voorkeur gaat ie systematisch te werk in plaats van willekeurig, zodat alles netjes gemaaid wordt
  • Hij kan overweg met meerdere zones waarin gras ligt
  • hij gaat zelf naar z’n oplaadstation als het nodig is
  • een WiFi+app zou een mooie plus zijn

Dus nu is het folders kijken, websites bekijken, prijzen en functies vergelijken.  In een volgend artikel zal ik verder ingaan op de verschillende merken en soorten robotmaaiers en wie weet hebben we dan zelfs al een keuze kunnen maken.