""
Ik ga nog steeds naar de kapper, ook al hoeft het niet echt. Tineke zou het net zo goed met de tondeuse kunnen doen.  Toch kies ik ervoor om één keer in de zoveel weken een ritje te maken naar de kapper.

Gek genoeg is het toch wel een soort van sociale happening.

Ik kies er meestal voor om op een vrijdag te gaan. Lekker vroeg in de ochtend. Wanneer je bij de kapper komt staat meestal de koffie klaar. Je kunt zo aanschuiven in een stoel, terwijl je van je koffie geniet. Aangezien het nog vroeg op de ochtend is, is het nog niet heel druk. Je kunt nog rustig een woordje wisselen met de kapster.

Druk bij de kapper

Vandaag was wel een beetje anders. Het was druk. Ronduit druk. Terwijl ik zelf nog half wakker moest worden kon ik ‘genieten’ van vier gesprekken ,tegelijk. Dat was toch wat teveel van het goede voor mij.

het leek alsof iedereen nog voor de vakantie op het haar mooi in model wilde hebben. De één kwam alleen maar voor het punten, de ander voor een kleurspoeling en een derde voor blonde lokken. Je merkt al, ik begin er aardig in thuis te worden.

En natuurlijk waren het allemaal vrouwen. De kapsalon heeft voor heren overigens wel een inloopmiddag. Je hoeft dan geen afspraak te maken, maar je weet ook nooit wanneer je aan de beurt bent. Daar hou ik niet zo van. Ondanks dat ik meestal niet heel erg gepland ben in mijn vrije tijd, hou ik er ook niet van om te moeten wachten bij de kapper, bijvoorbeeld.

Ik heb me vanochtend mentaal afgesloten terwijl ik zat te wachten. Eenvoudigweg het geluid ‘uitzoomen’ en wat gelezen op de telefoon, totdat ik aan de beurt was.

En ach, dan gaat het ook wel. Het is tenslotte maar vijftien minuten.