Wanneer je kennis hebt over een bepaald onderwerp is het vaak leuk om deze te delen met andere mensen. Dat geldt natuurlijk ook voor mij. Tijdens mijn dooie uurtjes was ik regelmatig te vinden op de site van Experts Exchange.

Experts Exchange is een Engelstalige site voor en door experts op het gebied van alles wat met automatisering te maken heeft.
Het leuke van deze site is dat je mensen kunt helpen die problemen hebben met hun computer, netwerk, internetverbinding enzovoort.
Het geeft gewoon een goed gevoel wanneer je iemand hebt kunnen helpen.

Ook wanneer je zelf hulp nodig hebt kun je hier je vraag kwijt. Een groot team van (vrijwillige) experts proberen je dan te helpen je vraag te beantwoorden.

http://www.experts-exchange.com/

Andere sites

Naast Experts Exchange zijn er meer sites waar je mensen kunt helpen met je kennis. Denk hierbij aan Quora, VMware communities en Event ID. Ondanks dat ik op die laatste al een hele tijd geen informatie meer heb gepost, sta ik nog steeds in de top 10 van top contributors.

Uiteindelijk vind ik het leuk om mensen te helpen met mijn kennis, of ze te helpen om die kennis te vinden en zelf op te doen. Dat doe ik op sites, zoals je ziet. Maar dat doe ik ook ‘in person’. Ik vind het even belangrijk dat jij die kennis kunt opdoen, dan dat ik dat doe.