Het was weer eens tijd voor een nieuwe hoofdtelefoon voor bij mijn telefoon. Hoe ik het doe, weet ik niet, maar ze houden het niet zo heel lang uit normaal gesproken. De enige hoofdtelefoon die het redelijk uithoudt is de standaard Apple hoofdtelefoon die bij Apple iPhones geleverd wordt. En natuurlijk de Sennheiser hoofdtelefoons.

Ik heb de voorkeur voor ‘in-ear’ hoofdtelefoons. Hierbij zit de hoofdtelefoon echt in het oor (intra-auraal). En dan het liefst ook nog een beetje zachte in-ear hoofdtelefoons. Bij die standaard Apple earpods krijg ik accuut last van mijn oren. Blijkbaar vinden mijn oren dat harde materiaal niet zo heel erg prettig.

Om voor een hoofdtelefoon van Sennheiser te kiezen was voor mij eigenlijk heel logisch. Hiervoor heb ik verschillende Sennheiser hoofdtelefoons gehad, waaronder de Sennheiser CX3.00. Deze voldeden zo goed, dat ik een nieuwe gekocht heb toen de eerste stuk ging (door mijn eigen schuld). Met de tweede Sennheiser, een CX4.00 II heb ik tijden plezier gehad. Het nadeel van de CX4.00 is dat deze geen microfoon heeft.

Sennheiser Momentum M2 IEi

Na heel lang onderzoek gedaan te hebben (wel 10 hele minuten) heb ik gekozen voor de Sennheiser Momentum M2 IEi Sennheiser  Momentum M2 in-ear hoofdtelefoon gekozen.

Sennheiser adverteert het product met allerlei superlatieven. Hierbij worden kreten als ‘Chique en verfijnd’  en ‘Magnifiek en krachtig’ gebruikt, maar ook ‘Aanpasbaar en ergonomisch’ en ‘Functioneel en duurzaam’. Hier ben ik het wel mee eens. De ‘plugs’ zien er aantrekkelijk uit en zitten lekker. Wanneer ik naar de afwerking kijk en de dikte van het snoer geloof ik ook absoluut wel dat ze duurzaam zijn.

Ik zei dat ik wel tien minuten onderzoek gedaan had naar hoofdtelefoons. Dat komt vooral omdat ik van tevoren redelijk wist wat ik wilde hebben:

  • Bekend merk
  • Bekende geluidskwaliteit
  • Robuust uiterlijk
  • Strak afgewerkt
  • afstandbediening in het snoer
  • werkt samen met Siri

De Momentum M2 voldoet absoluut aan deze eisen. Het enige minpuntje vind ik dat er geen Lightning adapter bij zit. Maar dat mag de pret niet drukken.

Geluidskwaliteit

Ik ben erg te spreken over de geluidskwaliteit van de Momentum M2. Geluid is natuurlijk altijd persoonlijk, maar het geluid van de Momentum M2 is wat ik gewend ben van Sennheiser. De Momentum M2 komt samen met verschillende oordopjes, waardoor je ze kunt aanpassen aan de vorm/grootte van je oor. Hierdoor sluit je je volledig af en kun je maximaal genieten van je muziek. Je hoeft niet bang te zijn dat je muziek overschreeuwd wordt door geluid van buiten, mits je de juiste dopjes gebruikt.

What HiFi heeft een review van de Momentum M2 gedaan, met name over het geluid. Ik kan niet anders dan het hiermee eens zijn.

Wat krijg je

De verpakking bevat de

  • Momentum In-Ear hoofdtelefoon
  • Set oordopjes in verschillende maten
  • Een opbergetui
  • veel luisterplezier

Geen iPhone?

Wat? Geen iPhone? Gelukkig kun je toch optimaal genieten van muziek, want de Momentum M2 is er niet alleen voor de iPhone (IEi), maar ook voor Android toestellen (IEG).

Conclusie

Al met al ben ik erg te spreken over de Sennheiser Momentum M2 IEi. Ze zitten lekker, ze klinken goed en ze waren niet overdreven duur. Ik ga hier ongetwijfeld veel plezier aan beleven.