Vandaag was het dan eindelijk zover: Na twee jaar hebben we eindelijk opruiming gehouden bij m’n moeder. Ze zeggen altijd dat wanneer je al een jaar niet in een verhuisdoos hebt gekeken je deze zo kunt wegdoen. Nou, als je een tijd in een stacaravan hebt gewoond vind ik dat je niet onder deze regel hoeft te vallen. Dat wil niet zeggen dat ik niet kan opruimen.

Boeken opruimen

Toen we tijdelijk in de stacaravan gingen wonen hebben we al veel weggedaan. Natuurlijk niet alles, want je denkt dat je dat nog een keer nodig gaat hebben. Net zoals onderstaande boek.

Ooit, heel lang geleden, heb ik dit boek gekocht. Toen was het een heel goed boek. Nu eigenlijk ook nog wel, maar het is enigszins gedateerd.

""Ik denk dat de meeste mensen die nu een computer hebben niet eens weten wat MS-DOS is, laat staan er nog boeken over hebben, ik dus nu ook niet meer. Nou ja, ik heb nog een originele set met MS-DOS 3.30 diskettes en boek. Wie weet wordt het nog eens een keer geld waard.

Zo gold het voor heel veel van de boeken die we hadden opgeslagen. Of in ieder geval, mijn boeken. De meeste boeken die ik had opgeslagen gingen over IT onderwerpen. De meeste daarvan zijn onderhevig aan de tijd. Boeken die twee jaar geleden nog enigszins relevant waren, zijn dat nu allang niet meer. Uiteindelijk heb ik de boeken over ‘antieke’ e-mailsystemen en andere onderwerpen weggedaan.

Ik denk dat we uiteindelijk twee of drie verhuisdozen met boeken hebben weggedaan.

Nog nog niet klaar

Helaas zijn we er nog niet. Morgen hebben we nog een dag te gaan met nog meer verhuisdozen, kasten, stoelen en ga zo maar door. Ik gok dat we nog wel een paar keer heen en weer rijden tussen Kornhorn en Grootegast om de laatste spullen eindelijk naar ons eigen huis te krijgen.

En dan moet er nog spul naar zolder…