De keuken is de plek waar heerlijke gerechten bereid worden. Het is helaas ook de plek waar de meeste woningbranden ontstaan. Iedereen kent het begrip ‘vlam in de pan’. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van brand. Met de kookplaatbewaking is zo’n gevaar niet aan de orde.

Het belangrijkste onderdeel van de kookplaatbewaking is de innovatieve sensormodule, uitgerust met een aantal sensoren, waarmee de kookplaat nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het apparaat is in staat onderscheid te maken tussen normaal gebruik van de kookplaat en een gevaarlijke situatie. Zodra een onveilige situatie optreedt, klinkt er eerst een waarschuwing en als er geen actie ondernomen wordt, zal de kookplaat op tijd worden uitgeschakeld.

De kookplaatbewaking zorgt voor extra veiligheid* en kan in ieder huishouden met een elektrische kookplaat worden toegepast. Dit product is ook een waardevolle toevoeging voor ouderen die langer zelfstandig thuis willen wonen. Verder is het product voorzien van een ‘kinderslot’functie, waardoor kinderen de kookplaat niet zomaar of per ongeluk kunnen activeren.

Het systeem kan bij flamberen (uiteraard) niet gebruikt worden.

Sensormodule

De batterijgevoede sensormodule monitort de kookplaat en geeft bij een gevaarlijke situatie een visueel en akoestisch signaal. Vervolgens wordt een draadloos signaal naar de spanningsonderbreker gestuurd, die de kookplaat afschakelt. Plaatsing tegen achterwand of onder de afzuigkap.

Spanningsonderbreker

De spanningsonderbreker zorgt dat de kookplaat afschakelt bij een gevaarlijke situatie. Deze kan op de wand of op de grond bij de kookplaat worden gemonteerd.

Watersensor (optioneel)

Er kunnen max. vier watersensoren worden aangesloten op de spanningsonderbreker. Zodra een waterlek ontstaat (bij bijv. vaatwasser of spoelbak), geeft de watersensormodule een visueel en akoestisch signaal af. Zo wordt een waterlek sneller herkend en kan schade worden voorkomen.