Ik weet niet waarom het is, maar BBQ en vuur horen bij elkaar. Bij de meeste barbecues waar ik bij geweest ben is vaak een vuur betrokken: een vuurkorf, een vuurschaal en als dat er niet is, een vuurhoop.

Hoe het gebeurt, geen idee, maar er is altijd vuur bij betrokken. Zelfs op de allereerste barbecue die we op ons nieuwe adres hebben kon het vuur niet uitblijven.

Tijdens de ‘house warming’ hebben we voor vrienden een barbecue georganiseerd. Terwijl wij nog druk bezig waren met de voorbereidingen, stopte er een vrachtwagen voor de deur. Ik begon al enigszins achterdochtig te worden. Van onze vrienden kun je de gekste dingen verwachten. De chauffeur laadde iets op de laadklep en liet dit zakken. Pas toen ik dichterbij kwam, kon ik het herkennen. Een pallet met allemaal haardhout. Een kuub in totaal. Met de vriendelijke groeten van VMGuru.

Het vuur begon al op de BBQ. Speklapjes zorgen er zelfs op een gasbarbecue voor dat je lekker kunt flamberen

""

Zodra de festiviteiten begonnen waren de zakken hout al snel aangebroken. Rustig aan beginnen was het devies. De avond is nog jong en dat soort uitspraken.

""

Een ‘slim’ neefje zei al gauw ‘Waarom haal je de blokken hout nog uit het netje?’. Sommige dingen kun je beter niet zeggen. Voordat ik het doorhad ging het vuur niet meer per blok, maar per zak. Ik heb nog nooit zo snel 1 m3 haardhout zien slinken.

""

Wil jij ook zo’n vuurtje?

Mocht je ook zo’n vuurtje willen bij je BBQ, dan heb ik het adres wel voor je. Reageer hieronder en ik stuur je het adres.

De BBQ-tafel die ik eerder gemaakt heeft, heeft geen vuurschaal, maar staat prima bij een vuurtje.