""Ik ben er bijna.. Op een kwart van de 100 blogs dan dus. Ik weet wel, een kwart van honderd is 25 blogs, maar toch. Dit is ondertussen wel mooi de vierentwintigste blog.

Als ik terug kijk naar de eerste twintig kan ik al wel wat voorzichtige conclusies trekken.

Ik ben ontzettend enthousiast begonnen. Ja, echt! Dat wil niet zeggen dat ik iedere dag een blog heb gedaan, maar toch. Als ik goed geteld heb doe ik er nu gemiddeld zes per week. Is niet helemaal wat ik had willen doen, maar het zijn er toch meer dan nul.

De uitdaging

Ik heb geen gebrek aan ideeën. Aan het uitwerken daarvan daarentegen ontbreekt het wel eens. Ik heb ook veel te doen, vind veel interessant. Daarbij komt vanaf volgende week ook nog een nieuwe baan. Oftewel, ik moet slimmer met mijn tijd omgaan, anders gaan de 100 blogs er niet komen.

Ik merk dat de wil er wel is om iedere dag te bloggen. Als ik aan het einde van de dag nog geen blog geschreven heb, dwing ik mezelf om iets te schrijven. Soms moet ik daar dan echt moeite voor doen, maar meestal komen de woorden als vanzelf. Het moeilijkste is nog een onderwerp te kiezen.

Ik heb wel een lijstje met onderwerpen, maar om daar dan ook daadwerkelijk een artikeltje van te maken valt nog niet mee. Soms zijn de onderwerpen niets meer dan een kreet die ik ooit gehoord (of gezegd) heb. Soms zijn het al vage ideeën, waar alleen nog tekst bij verzonnen moet worden. Je weet wel, enigszins lopende zinnen die vrij van schrijffouten lijken te zijn.

Zo gaat het ook met dit artikel. Om half elf bedacht ik dat ik nog wat moest schrijven. Aangezien het bijna 25 artikelen zijn, laten we het daar maar over doen. En zie daar, iets minder dan een uur later ligt er een artikel van meer dan vierhonderd woorden. Niet gek voor zo’n korte periode.

Dat wil overigens niet zeggen dat dit altijd lukt. Afgelopen week, toen het zo warm was, wilde het voor geen meter. Ik heb me er zelfs van af gemaakt door een video te posten van tien jaar geleden. Het was een interessante video, dat wel, maar toch.

Acties en voornemens

Zoals je ziet vergt 100 blogs schrijven nog wel enige inzet. Om te voorkomen dat het bij een leuk idee blijft, heb ik voor mezelf een aantal acties  gepland en voornemens gemaakt.

  • Maak een lijst met onderwerpen. Hoe specifieker hoe beter.
  • Doe onderzoek naar de onderwerpen waarover ik wil schrijven. Zet deze informatie alvast in het artikel.
  • Werk vooruit. Schrijf meerdere artikelen in één keer. Iedere dag een blog wil niet zeggen dat je iedere dag moet schrijven.
  • Wanneer ik ga schrijven zorg ik ervoor dat ik niet word afgeleid. Dus geen TV aan, maar muziek. En dan ook nog muziek waar ik me bij kan concentreren.

Mocht ik meer verzinnen, dan zal ik dit zeker aan dit artikel toevoegen. Wie weet heb je daar iets aan.